CAMPING STILLE WALD © WEHL TOUR 2000Recreatiepark en eetcafé
"Aan Stille Wald"

ga terug / go back in tour   ga verder / go on in tour


Koningsweg 5
7031 GS Wehl
Tel: 0314-68 25 34
Fax: 0314-68 25 34

Contactpersoon: Jessica Gerritsen
website:
http://travel.to/campingstillewald
STILLE WALD AAN HET BOS:

In het gemoedelijke plaatsje Wehl aan de rand van het bosrijke landgoed Stille Wald vindt u recreatiepark Stille Wald. Het park ligt aan de voet van het grote bosrijke en heuvelachtige Montferland. De prachtige omgeving is ideaal voor fietstochten, paardrijden en natuurlijk wandelen.

BOERENDORP STILLE WALD:
In 2000 begint de aanleg van een boerendorp met een 19e eeuws karakter, waarover wij u qua keuze en toekomstige koopmogelijkheden graag informeren.AAN STILLE WALD IN HET KORT:

- Gezellig eetcafé in boerenstijl
- Overdekt- en zonneterras
- Bourgondische keuken
- Veel mogelijkheden tot verschillende feest arrangementen tot ongeveer 70 personen
- Arrangementen in combinatie met klootschieten of huifkartochten
- Klootschieten
- Zwembad
- Spooktochten
- Sportveld
- Kinderboerderij
- Grote speeltuin
- Tijdens seizoen veel boerenfeestavonden en activiteiten
- Gelegen langs de Montferland fietsroute
- Uitsmijter ontbijt elke ochtend in juli
- Tevens houden wij van dieren, dus honden zijn toegestaan
- Ongelukje gehad? Wij hebben een wasserette


IN DE DIRECTE OMGEVING:

- Manege
- Recreatieplas
- Doetinchem met haar grote autovrije winkelstraten
- De IJssel bij Keppel waar u zich waant in een badplaats uit 1800 en waar het heerlijk vissen is
- Montferland met zijn prachtige vergezichten.

RouteBeschrijving naar Wehl


WETENSWAARDIGHEDEN:
Terrein: Honden toegestaan en in/bij bosgebied
Faciliteiten: Wasmachine, centrifuge, droogtrommel, gelegenheid tot strijken en douches
Horeca: Kantine
Camping: 70 jaarplaatsen, 15 seizoenplaatsen en 15 toer- of passantenplaatsen
Oppervlakte: 2 Ha.
Voor meer informatie...
Komt u gerust langs, de koffie staat altijd klaar!

Recreatiepark en eetcafé "Aan Stille Wald"
Koningsweg 5
7031 GS Wehl
Tel: 0314-68 25 34
Fax: 0314-68 25 34
Jessica Gerritsen

Wehlse camping krijgt extreem luxe recreatie-appartementen
Bron: Wehl Journaal, 1 augustus 2000

WEHL - Jan de Bruin (51) uit Lunteren is vanaf eind 1998 eigenaar van de Wehlse camping Aan Stillewald. Hij heeft grote plannen voor de camping aan de Koningsweg. Nog voor het einde van volgend jaar wil De Bruin acht zeer luxe recreatie-appartementen houwen. "De doelgroep wordt de top van de markt, absolute topkwaliteit", verklaart de ambitieuze zakenman.

Jan de Bruin heeft een verleden bij DSM en was actief in de kunststofverwerking. Hij richtte zich met name op Oost-Europa en legde vele contacten. In 1990 begon De Bruin voor zichzelf met handel in kunststof en ook hier behaalde hij miljoenen-successen. "Vanaf 1995 kreeg ik te maken met veranderende communicatien-middelen", legt hij uit. "Sindsdien heb ik het bedrijf omgezet van vijftig man wereldwijd naar vijf man die distributiewerk verrichten voor het Amerikaanse bedrijf Phillips Petroleum Company. Bovendien heb ik sinds drie jaar een internetbedrijf die een business-to-business website beheert. De contacten met de klanten zijn hierbij van groot belang."

Sinds vorige week heeft Jan de Bruin een kantoor in het centrum van Doetinchem, van waaruit hij samen met zijn zoons zijn werkzaamheden stuurt. "Het is de bedoeling om op termijn het kantoor op camping Aan Stillewald te vestigen, zodat ik dan toezicht op de camping heb."
Dan vertelt Jan de Bruin over zijn grote plannen met de camping. "De bedoeling is dat frequent handelspartners van grote ondernemingen een bezoek brengen en entertaint worden. Het worden hele luxe overnachtingruimten."

De logische vraag die rijst, is 'waarom Wehl'? De Bruin: "Goede vrienden hadden al 26 jaar lang een plaats op de camping en toen ik hoorde dat de camping verkocht ging worden, hapte ik toe. Dat was eind 1998. Ik heb direct toestemming aangevraagd om recreatiewoningen te bouwen en de gemeente heeft ook toezegging gedaan. Er werd enthousiast gereageerd op deze kwaliteitsverbetering. De huidige vaste campinggasten blijven gewoon zitten, in eerste instantie wordt alleen de eerste ring vrij gemaakt (aan de rand van de Koningsweg en ten oosten van de camping, red.). Ook met Palestra (het vakantiepark in Braamt) heb ik goede afspraken gemaakt. ik ga hen absoluut niet in het vaarwater zitten, omdat de huisjes die in Wehl komen voor een heel andere doelgroep bestemd zijn dan Palestra. Je moet bijvoorbeeld denken aan een directeur van een oliemaatschappij die het hele jaar in Monaco woont en die voor vier weken in Nederland een compleet eigen huisje heeft waar hij tot rust kan komen. De huisjes kosten minimaal zes ton en de percelen worden vergroot, zodat de gasten meer vrijheid krijgen. Bovendien zit er service als ontbijt, avondeten en de was inbegrepen. In elk huis komt een groot bubbelbad, een sauna, een zonnehoek, een fitness-studio en een Bang & Olufsen installatie. Het onderhoud en verhuur houd ik in eigen hand, omdat ik geen criminelen op de camping wil."
De termijn waarop de plannen in de praktijk gebracht zullen gaan worden, is afhankelijk van de provincie. "Ik hoop dit jaar met de bouw van het eerste modelhuis te beginnen", zegt Jan de Bruin.

De Camping Aan Stillewld bestaat officieel al sinds 1972. Rikie Gerritsen erfde toentertijd een stuk grond en samen met haar man Werner Pfeffer uit het Duitse Essen begon ze de camping die veel gasten uit Essen trok. Omdat veel Essenaren in Oberhausen werken, komen er ook veel mensen uit deze stad. Jan de Bruin: "Van de tachtig plaatsen op de camping worden er gemiddeld 65 bezet door Duitsers, voornamelijk reeds gepensioneerde mensen die hier al langer dan twintig jaar komen. Ik noem het dan ook een Duitse camping."
Binnen enkele weken opent de camping een zogenaamde 'paddestoel', van waaruit bij mooi weer ijs, cocktails en drankjes verkocht worden. "Je merkt meteen als het mooi weer is, de omzet wordt door dagjesmensen of fietsers dan enorm verhoogd", aldus De Bruin.
"Zelf heb ik ook contacten met de campinggasten en uiteraard met de beheerder Gerd Temme, zijn vrouw Ushi, bardame Bianca Gerritsen en assistenten Jessica en Janny."
De Bruin besluit: "Wat ik van Wehl vind? De driehoek Wehl-Beek-Zeddam is Lunteren 25 jaar geleden toen het nog gezellig was. Wehl is een heel vriendelijk dorp, ik ga dan ook in deze regio wonen."

Bianca Gerritsen serveert een drankje voor enkele gasten van camping Aan Stillewald

(foto: Oostelijke Weekbladpers)


go up